Wat is het verschil tussen een serum en ampul?

BLOG

Wat is het verschil tussen een serum en ampul?

Als de huid behoefte heeft aan meer vitaliteit, weerstand of glans, dan maken we gebruik van een geconcentreerd verzorgingsproduct met specifieke en krachtige werkstoffen. Vaak is een serum of een ampul met een bijzondere eigenschap dan het aangewezen middel om de huid te hydrateren, te herstellen of te voeden.

Serums en ampullen zijn vaak het paradepaardje van de huidverzorgingslijn. Alle overbodige stoffen worden eruit gehaald waardoor enkel de zeer waardevolle en actieve ingrediënten overblijven. Ze worden gebruikt als alternatief of in aanvulling op crèmes.

Een ampul en een serum: het zijn twee verschillende dingen en tegelijk worden ze vaak met elkaar verward. Ik ga je uitleggen wat ze zijn en wat ze voor je huid kunnen doen.

Wat is een serum?

Een serum zit vaak in een flesje met een pipet of dispenser. Het bevat een hoog percentage aan actieve werkstoffen. Een serum werkt doelgericht op een bepaald huidprobleem of huidbehoefte en wordt onder een crème aangebracht. Een serum is veelal dun van substantie en kan zowel op water-, olie- of gelbasis zijn. Serums bevatten nauwelijks of geen afsluitende of luchtdichte vochtinbrengende ingrediënten en bevatten ook minder smeer- en verdikkingsmiddelen. Een serum kan dagelijks en het hele jaar door worden gebruikt.

Wat is een ampul?

Een ampul is een klein glazen of plastic flesje met sterk geconcentreerde vloeistof, die geschikt is om de huid te verbeteren en te verzorgen. De ampul dient opengebroken te worden via de speciale afbreekhals, en in één tot twee keer gebruikt te worden. Omdat het geen conserveringsmiddelen bevat, zijn de werkstoffen maar 48 uur werkzaam en kan de ampul niet langer worden bewaard.

Een ampul wordt meestal 4x per jaar in kuur gebruikt, variërend van 7 tot 28 dagen, afhankelijk van het type ampul, de ingrediënten en het te behalen doel.

Welk serum of ampul kies je dan?

De keuze van een serum ligt over het algemeen aan je huidbehoefte, waarbij het van belang is om te kijken welk serum jouw huid in optimale conditie kan houden. Wat heeft je huid dagelijks nodig, bijvoorbeeld hydratatie, versteviging, lifting...

Een ampul (kuur) wordt extra ingezet bij bepaalde tekorten, bijvoorbeeld bij het wisselen van seizoen (de huid krijgt dan een andere behoefte). Maar dit kan ook bij stressvolle periodes, na ziekte, bij zwangerschap, … m.a.w. de ampul geeft telkens een boost aan je huid! Een ampul kan ook positief ingezet worden voor een speciale gelegenheid, denk bijvoorbeeld aan een trouw. Dan wil je als bruid er toch stralend uitzien?