6 weetjes over serums en ampullen

BLOG

6 weetjes over serums en ampullen

 1. Ze zijn geconcentreerder en daardoor ook wat duurder.

  Een serum is een vloeistof en is qua ingrediënten een stuk geconcentreerder dan een crème. Een geconcentreerd serum is super efficiënt. De werkstoffen bestaan uit kleinere moleculen die dieper in de huid werken. Ook de werkstoffen in een ampul zijn zeer efficiënt omdat ze hoog gedoseerd zijn en diep de huid indringen. Hierdoor is een serum/ampul duurder dan een gemiddeld product, door het gehalte aan werkzame stoffen.

 2. Ze zijn zuinig en gemakkelijk in gebruik.

  Doordat ze zo geconcentreerd zijn, heb je per keer heel weinig nodig. Hierdoor zijn ze zuinig in gebruik. De SUPER ACTIVES ampullen van Diego dalla Palma professional zijn bovendien heel handig in gebruik. Je opent de ampul door de afbreekhals te breken. Je hoeft ze niet in 1 keer op te gebruiken. Na gebruik kan je ze met de afbreekhals terug afsluiten. (Wel binnen 2 dagen opgebruiken).

 3. Ze geven snel resultaat.

  Een serum of een ampul zal een specifiek doel en resultaat hebben. Bijvoorbeeld rimpels verminderen, de huid verstevigen en liften, de huid hydrateren of soms juist de huid ontdoen van verouderde cellen en herstellen. Na een week zie je je huid al verbeteren en na een maand zie je een opmerkelijk verschil. Dankzij de werkzame stoffen, hoe hoger de dosis, hoe effectiever het product.

 4. Breng ze aan op een gereinigde huid.

  Het is echt ontzettend belangrijk dat je een serum/ampul altijd op een zuivere huid aanbrengt. Reinig de huid dus goed zodat serum/ampul goed kunnen indringen.

 5. Je brengt ze aan voor dag- of nachtcrème.

  Velen twijfelen wat ze eerst moeten aanbrengen. Je begint met het serum, gebruik ongeveer 3-4 druppeltjes, masseer ze over gelaat, hals en decolleté. Laat de huid rondom de ogen vrij. Het serum zal snel worden opgenomen, hierna kun je dag- of nachtcrème aanbrengen. Net zoals een serum breng je een ampul op een schoon gelaat aan. Breek de ampul open, klop de gewenste inhoud in je handpalm en verdeel over gelaat en hals, masseer in. Sluit daarna de ampul weer af.

 6. Breng 's ochtends en/of 's avonds aan.

  Ieder serum is anders en daarom is het goed om te weten of jouw serum geschikt is voor dag, nacht of allebei. Een vetter serum is geschikt voor ’s nachts, anders loop je de hele dag met een glimmend gelaat rond. Je hoeft daarna geen nachtcrème op te brengen, maar het mag wel. Andere serums zijn op beide momenten te gebruiken. Een ampul gebruik je meestal ‘s avonds.

Wanneer gebruiken we een serum of ampul?

Wacht niet tot je huid zichtbaar vermoeid, verslapt of verouderd is. Het beste is om een serum het hele jaar door te gebruiken. Het geeft de huid net dat extra en vormt juist de regelmaat in het persoonlijke verzorgingsplan. Een ampullenkuur is het beste om 4 x per jaar te gebruiken, bij het wisselen van de seizoenen, voor een belangrijk feest of wanneer de huid een extra boost nodig heeft.